Program.. .


Førstesiden
Program.. .
Priser.. .
Billed Galleri.. .
Soca Musikkgalleri
Slik bor vi.. .
Kostymer
Spørsmål & Svar. .

Kontakt oss..

  

 TURPROGRAM

Som reisende på denne turen vil du/dere være sammen med en rekke andre eventyrlystne mennesker i komfortable og tropiske omgivelser. Å feire Karneval i Trinidad, kjent som "the worlds Greatest Party", er en krevende og fantastisk morsom opplevelse.  Som du kanskje vet består staten Trinidad og Tobago av to øyer, nemlig hovedøya Trinidad (Navngitt av Colombus i 1496 etter tre jelltopper på sørsiden av øya) og 'Ferieparadis-øya' Tobago.

Målet er at alle får oppleve dette på en genuin, reell og fullverdig måte, akkurat som lokale ihugede Karneval -Trini'er.  Selve Karnivalet og oppkjøringen til dette gjør vi på Trinindad, mens vi inntar Tobago og det turkisblå Karibiske havet, i uken etterpå. Vår reiseledere Sharon Carew, Trini som er bosatt i Norge, og Inge Grini som er en ekte Carneval elsker, har lagt opp en rekke aktiviteter som alle kan være med på.  Programmet under gjelder for alle reisende. Du velger selvsagt selv å stå over deler av programmet når eller hivs du ønsker. Og det beste av alt: Alt dette er inkludert i Prisen for turen!

Tirsdag 21/2/06

Avreise fra Oslo Gardermone.  Vi (Alle reisende, sammen med Sharon og Inge) møtes ved insjekk i 2. etage kl NN:nn.  Her foretar vi en felles innsjekk og møter hverandre for første gang. Tyren går med det karibiske flyselskapet BWIA, via London Heathrow.  Avreise fra Heathrow er kl NN:nn, engelsk tid, etter xy timers ventetid på Heatrow.   Vi ankommer Piarco Airport i Port-Of-Spain, hovedstaden på Trinidad, kl. XX:UU lokal tid (dd/02/06).  Det er 6 timers tidfsokyvning (frem) mellom Norge og Trinidad.  Etter ankomst blir vi transportert til villaene og hotellene hvor ditt/deres rom står klart sammen med noen tropiske forfriskninger, og hvor du blir møtt av noen lokale venner fra Port-Of-Spain. 

Allerede på kvelden ved ankomst deltar vi på et innledende Carnival Party. Partyet heter "Eyes Wide Shut" og er et moderne carnival party med Live Soca bands og fullt 'trøkk'. På dette partyet må alle som deltar gå med svart / pent tøy. Vi drar avsted med endel lokale venner, og får det første møtet med Soca Musikken for 2006, og en oppmykning mot det som kommer utover uken...

 

Onsdag 22/2/06

Fomiddag / Dag:  Maracas Beach "Lime".  "Lime" er et rendyrket Trini-ord som betyr alt fra at to personer står å henger på et gatehjørne i mere enn 2 minutter, til en organisert og uformell fest hjemme hos noen.  Å "Lime" er en Kunst. Trini folk "limer" veldig ofte og aktiviteten identifiserer et herlig liv men er samtidig grobunn åpne og subtile konflikter og møter mennesker imellom.  Hele Gruppen blir fraktet over fjellet til den kjente "Maracas Beach"  her venter en herlig tropisk stemning og en anledning til å slappe av etter kvelden før. Stikkord er gøy, sosialt, bølger, 29 grader vann, avslappende, og lokale spesialiteter.

 

Før turen til Maracas Beach, vil det bli tid til Shopping i byen, en spasertur eller annet.  Planlagt avreise til Maracas beach er ca. kl 12:00.

 

Ettermiddag / Kveld: Wine-Kurs (dansekurs) og Arrangert middagsfest i Villaene, og "panyard".  Vi får besøk av profesjonell danseinstuktør og lærer hvordan vi skal te oss for å få maksimal uttelling på parties og unde Karnevalet - kun et ord kan beskrive dette: Heftig!. På kvelden arrangerer vi middag, laget etter ekte kreolske standarder, hjemme i en av Villaene.  Noen lokale venner vil også komme på middag og vi blir ca. 35 personer til 'bords'. Etter dette reiser vi på en "lime" i en såkalt "Panyard".  Det er der hvor røttene til musikkarten "Steelpan" utøves ved at et aktuelt  "Steelband" øver som en forberedelse til årest "Panorama Finals" lørdag senere i uken. En Panyard er en bakgård , industriområde eller en forlatt bygning hvor et band har okkupert som sin hjemmebase.  Under karnevals-forberesdelsene serveres drikke og mange mennesker kommer for å nyte stemningen og musikken hver kveld. Facinerende øyeblikk venter..

Torsdag 23/2/06

"All Inclusive Day Fete". Fra ca. kl 14 til ca kl 20 på dagen går en av de typiske "Carnival Day Fete" av stabelen.  Vi har valgt ut et fantastisk party med ca 1-2000 gjester som avholdes på et Gods oppunder fjellene "Northern Range" utenfor Port-Of-Spain.  Dett er et meget godt arrangert og populært carnivals party, og du får oppleve det spesielle med å gå på fest midt på dagen under Tropisk hete og avslutte det hele når du normalt ville tenkt på å starte opp. På festen er det et vel av utsøkt mat (inkludert) i mange varienter og fri bar med profesjonell betjening.  Husk at dette kan bli krevende for kroppen, så her må du sørge for inntak av mye vann og annen veske ...

 

Kveld:  Nå er det, etter dagens "Day Fete", høyst nødvendig å hvile.  Det er mere i vente og kvelden blir en god anledning til å slappe av og fordøye inntrykk.

Fredag 24/2/06

Fomiddag / Dag: Alt inklusive "North Coast Beach Lime".  Nok en ekspedisjon full av party stemning og muligheter til å bli bedre kjent.  Vi arrangerer det hele, inkludert transport, til en eller flere strender langs Trinidad's nord-øst kyst.  På turen har vi med ferdig tilberedt mat og alt vi trenger å drikke.  Denne turen gir mulighet til å oppleve noe få ikke-trini'er har fått oppleve.  En riktig utenfor allfarvei ekspedisjon.  Vi bruker ekspedisjonen til å lade opp til Carneval Weekend som ligger foran.

 

Kveld: "Carneval Friday Night Fete".  Carneval Fredag (altså fredagen FØR karnevallet) arrangeres et utall av større og mindre Parties over hele landet. Nå stiger temperaturen og hele Trinindads befolkning kjenner at "nå er det i gang".  Vi lander på en mindre fest i byen Sangre Grande, med ca. 200 deltagere,  siden vi allerede har fått kjenne de større folkemengdene. Festen avsluttes ca. kl  02:00 med transport tilbake til Port-Of-Spain.

Lørdag 25/2/06

Morgen / Dag:  Ingen spesielle arangementer.  Hvile er for mange en nødvendighet nå, og også å anbefale dersom du har tenkt å stå det hele igjennom.  For de med energi og umettelig nyskjerrighet kan vi anbefale "Kiddies Carneval", som er stormønstring av karneval for barn, like heftig som voksen karneval men enda søtere.  Andre alternativer er shopping i byen eller på et av Port-Of-Spains flotte kjøpesentra, eller bare å hoppe inn i en lokal Taxi bli borte for noen timer...

 

Kveld: Karnevalstemperaturen stiger, og du kan se rundt deg at luften dirrer av karnvals stemning. "Panorama Finals". Trinidad er opprinnelseslandet for det verdenskjente Steelpan instrumentet. Steelpan, det eneste musikkinstrumentet som ble oppfunnet i det 20. århundret, er i utgangspuntet deformerte oljefat. Dyktige musikere spiller fantastisk musikk med Steelpan. Store Steelbans kan ha inntil 100 medlemmer og spiller alt fra pop låter til større klassiske verker.  "Panorama Finals" er årets kåring blandt de beste av de beste Steelband i verden, og musikken som spilles er Soca og Calypso. Soca musikk er en moderne form av Calypso, som du kan høre mere om her (sjekk spesielt spor 5, som er en Soca vridning på AHA låten "Take On Me".


Natt til Søndag: Kl 02:00 - "Bling Bling Breakfast Party".  Dette er nok en unik del av Trinidad's Party kultur som vi kun finner her og som bare oppstår under Karneval sesongen. Partyet starter kl 02:00 om morgenen og varer til kl 11-12 morgenen etter.  Her fester vi "natta lang", med inkludert frokost sånn utpå morgenkvisten.  Etter frokost fortsetter festen mens solen står opp, og helt til den steker på kroppen... 

 

Søndag 26/2/06

Formiddag: Tid for HVILE.  Nå er det viktig at både kropp og sinn tar en pust i bakken og at en lar hjernen arkivere inntrykk og ellers får gjennomgå en liten 'rens'.  Du har nå kun noen korte timer på å lade opp igjen før det bærer løs på Carneval Weekend Cresendo...

 

Ettermiddag / kveld: Alt Inklusive "Day Fete" fra ca. kl 14:00 til ca 20 på kvelden. Dette er en eksklusiv fest med utsøkt mat de beste drinker inkludert.  Festen arrangeres av Brian Lara, en internasjonalt stjernespiller i Cricket, som også spiller på Landslaget til Trinidad. Her får vi igjen oppleve noen av de beste Soca stjerner opptre Live på scenen.

 

På kvelden er det igjen tid for å hvile.  Utpå natten braker det løs å "karneval forspiel", bedre kjent som "Dirty Mas" eller "Jouvert" [uttales juvey]

 

Natt til Mandag: Kl 04:00-10:00 (ca.) Jovert! Jouvert betyr "Begynnelsen på Karneval" hvor hele verden snus på hodet og det hele handler om å bryte ned forestillinger, normer og barrierer.  Mann blir Kvinne, det onde blir det gode, og alt du kjente til blir forvandlet til de ukjente. Dette er tiden da alle slags skapninger inntar gatene som fylles med et hav av farger, filler, maling, gjørme og musikk. Musikken er oftest "Rythm Sections" som er pulserende rytmiske instrumenter spilt av store eller små band som beveger seg gjennom gatene på alt fra lastebiler til trillebårer. Du kan også høre steelpan og DJ's, og vår gruppe vil delta i et organisert "Jouvert Band".

 

Noe av det mest morsomme med Jouvert er at vi alle blir tilgriset med maling og gjørme.  Dette medfører at vi utpå morgenen trenger tid til å vaske alt dette av, for å gjøre oss klare til selve Karnevalet - s.k. "Pretty Mass"...

 

KARNEVAL !

Først litt mere om Karnevalfeiringen

Et Karneval BAND er organiserte grupper av 'Maskeraders', alstå mennesker som feirer og fremstiller seg i følge BANDETS tema.  Det er et utall av slike band involvert i feiringen, og et større band, består av fra 1500 til 7.000 deltagere. Et Band er gjerne delt inn i Seksjoner med alt fra 20 til 350 personer, og hver seksjon har sitt eget under-tema og egne kostymer forsine deltagere. Det finnes også en rekke mindre og mellomstore band med helt ned i 200 deltagere, og det finnes enda flere mindre private grupper, som er mere eller mindre organiserte. Musikken, og da særlig Soca musikken, kommer i form av små og store Lastebiler, med både DJ og Live konserter.  Altså Live musikk på hjul! Alle Band har en eller flere slike lastebiler og sammensmeItingen gjør at hele Port-Of-Spain flommer over av party-musikk under hele karnevalet. Karnevalet er et gigantisk fest. Alle Bands og Maskeraders, og minst like mange 'sivile', inntar rett og slett gatene i et puslerende og bevegelig Party som stadig er på flytning.  Det hele er lettere organisert. Bl.a er det slik at alle Maskeraders passerer en scene med sittende dommere og tilskuere på tribuner, tre-fire ganger i løpet av dagen.  Ved passeringen har den enkelte seksjon hele scenen for seg selv og utøver heftig dans og gledesutbrudd til beste for en streng dommervurdering. Her når partystemningen virkelig et (av flere) klimax, for de involverte. Hovedscenen, The Queens Park Savannah Stage, er høydepunktet for mange.  Denne scenen er større enn alle de andre og har flere tilskuere.

 

Tilsammen utgjør dette er enormt forlkehav og et skektakulært og folkerikt show, som pågår i 2 samfulle dager. Her fremføres uker og måneders kreativite forberedelser, gjennom fantasifulle og vakre kostymer, hvor kreativiteten kommer til liv gjennom menneskene.

 

Mandag 27/2/06 - KARNEVAL MANDAG

Karnevalsfeiringen starter egentlig kl 11:00.  Men mange, spesielt de som deltar under 'Jouvert', begynner ikke før noe senere på dagen. Vår gruppe møte Bandet ca. 14:00, og transporten inn til sentrum går ca. kl. 13:30.  Å "begynne" karneval innebæreR at vi ikler oss kostymer, bruker laang tid på å stelle oss, for deretter å finne veien til Port-Of-Spain sentrum, og ditt eget Karneval BAND...

 

Vi skal delta som 'Maskeraders' i et av de større Bandene i Trinidad.   Du vil feire sammen med de andre i gruppen, andre venner fra Trinidad og være iført din egen spesialsydde kostyme. Som medlem i seksjonen vil du har fri tilgang til mat og drikke gjennom hele karnevalet. Vi drikker "premium drinks" og det blir lett mat på Mandag or snacks og middag på Tirsdag. Vi har egne lastebiler med rullende bar og matstasjon, som følger oss hele tiden gjennom gatene.

 

Kostymene under Karneval Mandag, er litt enklere enn på Karnaval Tirsdag. Dette innebærer at vi tar på kostymene, men kanskje utelater noen detaljer og kanskje i kombinasjon med et eget skjørt, eller t-skjorte.

 

Karneval Mandag avsluttes ca. kl 21 og vi arrangerer pick-up og transport tilbake til huset / hotellet.

Tirsdag 28/2/06 - KARNEVAL TIRSDAG

HØYDEPUNKTET UNDER KARNEVALFEIRINGEN !

 

Karneval Tirsdag, er dagen man feirer maksimalt.  Vi møter vårt Band ca. kl 08:30, og transport går kl. 08:00.  Man bør være på bena rundt 06:00 for å få en skikkelig frokost og rekke å gjøre seg klar til dagen.  Nå kommer hele kostymet på og make-up legges grundig for de som ønsker det. Nå er målet å fremstå i full prakt for virkelig å feire Livet!

 

Karnaval Tirsdag avsluttes ca. kl 21, med pick-up og transport tilbake til basen.

 

Viktig vedr. organiseringen:
Gruppen vil transporteres til og fra Port-Of-Spain sentrum i egne biler som inngår i opplegget.  Våre reiseledere er erfarne og vil kunne organisere en rekke løsninger på uforutsette problemer og hendelser.  Det er telefonisk (fast og GSM) forbindelse tilbake til basen og mellom våre reiseleder til enhver tid. 

Onsdag 01/3/06

14:00 - ..  Mathura Beach SKILPADDE ekspedisjon:

 

Dette er en ekspedisjon med overnatting ute i villmarken.  Vi reiser, via et stopp i Sangre Grtande, til Trinida'd østkyst, for å iaktta de verdenskjente "Leatherback Turtels.  Dette er verdens størske skilpadder og vi ankommer helt i starten av klekkesesongen, og er vi heldige får vi en reneste David Attenborough -stil.. Overnattingen blir av den spartanske typen..

 

Torsdag 02/3/06

Morgen: Retur fra Skilpadde-ekspedisjonen, pakking og klargjøring for neste atappe: Opphold på Tobago!.

 

Ettermiddag: Transport til Flyplassen, Piarco, for avgang til Tobago.  Etter ankomst til Tobago blir det transpot fra flyplassen og inkvartering i nye og friske omgivelsr.  På kvelden blir de mye å snakke om...

 

TOBAGO!

For litt inspirasjon om hva du vil gjøre på Tobago, kan vi anbefale linkene her:

http://www.divetobago.com

http://www.mantadive.com

http://www.tobagoguide.com/

 

Søndag 5/3/06

Tobago Rundt Ekspedisjon.  Hele gruppen reiser på rundtur i biler og minibusser og oppdager manfe av Tobagos' 105 hvite strender. Vi gjør flere stopp underveis og leker, bader, spiser og hygger oss helt !

 

Tirsdag 7/3/06

Avreise fra Tobago på etteridddag / kveld.

 

Onsdag 8/3/06

Ankomst Oslo Gardermoen på ettermiddag / kveld.

 

 


Førstesiden | Program.. . | Priser.. . | Billed Galleri.. . | Soca Musikkgalleri | Slik bor vi.. . | Kostymer | Spørsmål & Svar. .

Questions or problems regarding this web site should be directed to our e-mail.
Copyright © 2005 All rights reserved.
Last modified: 05 jan 2006.